Látnivalók és kirándulás tippek a Varga Tanya közelében

A Varga Tanya közelében számos érdekes látnivaló található, és programlehetőségekből sincs hiány – ezeket mutatjuk be alábbi cikkünkben.

Magyarország egyik legszebb és legváltozatosabb vidéke a Kiskunság, mely a Duna-Tisza közén helyezkedik el. Ez a lenyűgöző táj természeti kincsekben és kulturális gazdagságban egyaránt bővelkedik, és ideális célpont a természet szerelmeseinek – itt helyezkedik el a Varga Tanya is.

A tágabb értelemben vett környéken helyezkedik el a Kiskunsági Nemzeti Park, ami rendkívül gazdag állat- és növényvilágával, valamint védett területeivel kihagyhatatlan látványosságnak számít, de a Duna-Dráva Nemzeti Park területén található Gemenc erdőt is érdemes felkeresni. A kultúra iránt érdeklődők számára pedig Kecskemét, Kalocsa és Kiskunfélegyháza lehet tökéletes úticél, hiszen e települések híresek a hagyományos magyar népművészet, kézművesség és néptánc helyi csodáiról.

Azok számára, akik pihenni szeretnének, és inkább kihagynák egy nagyobb terület felfedezését, akadnak a Varga Tanyához közelebb eső látnivalók is; ezek a következők:

Rendek Ökogazdaság  és Tanyamúzeum

A Rendek Ökogazdaság  és Tanyamúzeum a kiskunsági emberek hajdani életét mutatja be, illetve feladatának tekinti a hagyományos, paraszti kultúra ápolását és továbbadását; ezt közel 20 hektáron mutatják be egy családi gazdaságban, ahol négy generáció él együtt lassan két évtizede.

Fülöpházi homokbuckák, Garmada és Báránypirosító tanösvény

A Garmada és a Báránypirosító tanösvény végigjárása jókora túrát jelent, az állomásain pedig a nemzeti park területén fellelhető természeti értékeket, a különleges növényegyüttest, illetve a hozzá kötődő állatvilágot mutatja be, de az ember tájformálását is, azaz, hogy az utóbbi évszázadokban hogyan hasznosították a területet, és ez hogyan változtatta meg a térség ökológiai adottságait.

Kerekerdő Kalandpark

A Kerekerdő Kalandpark Kecskeméttől 18 kilométerre helyezkedik el, és erdei kötélpályarendszerrel, íjászattal, erdei tanösvénnyel, labirintusokkal, ugrálóasztallal és állatsimogatóval várja a látogatókat, illetve a kisgyermekek számára manópálya és játszótér is rendelkezésre áll.

Sarlóspuszta Kalandliget

A Sarlóspuszta Kalandliget remek szórakozási lehetőségeket kínál: magaslati kötélpálya, drótkötélpálya, mászófal, íjászpálya, szabadulótanya, quad park, légpuska lőtér, koronglőtér, és számos program várja a résztvevőket, így például terepjáró kalandtúra, kommandós sátor, vagy éppen a laser tag harc.

2023.05.30.

Foglalás