Falusi disznóvágás Varga Tanya módra

Nálunk a hagyományos falusi disznóvágás minden élménye és íze az Öné lehet, a tartalmas program után pedig hotelünk színtiszta kényelme várja!

Ma már boltban vásároljuk az előkészített, csomagolt sertéshúst, a kolbászt és a hurkát pedig csak be kell raknunk a sütőbe, ha egy hagyományos ízekben gazdag lakomát szeretnénk csapni. Pedig alig néhány évtizeddel ezelőtt faluhelyen szinte minden hétre jutott egy disznóvágás, ami nem csak a felhizlalt sertés levágásáról és feldolgozásáról szólt, hanem egy közösségi esemény is volt.

A falusi disznóvágás egy egész napos program volt, ami egy jó adag bátorítóval indult, és a közösen elfogyasztott vacsorával, vagyis a disznótorral ért véget. Egy ilyen eseményen a böllértől a konyhában segédkező asszonyokig mindenkinek megvolt a maga dolga, mégis egyfajta ünnepként tekintettek rá, hisz a finom falatok és a jól megérdemelt pálinka sajátos hangulattal színezte a munkát.

Ezek ismeretében nincs abban semmi meglepő, hogy a ma embere szeretné feleleveníteni ezt a hagyományt, és megtapasztalni személyesen is mindezt. Persze nem baj az, ha munkából egy kicsit kevesebb jut, élményből viszont annál több, hisz így kap modern formát a hamisítatlan disznóvágás. Nálunk legalábbis így néz ki egy ilyen program.

A disznóvágás idejére jobb elfelejteni a diétát, hisz az ízekért olyan ételek felelnek, mint a hurka-kolbász páros, a resztelt máj, a velő, a tepertő és a pecsenye, de süteményekben sem lesz hiány. Természetesen a pálinkáról sem feledkezünk meg, már csak azért sem, mert a babona szerint többször kell poharat emelni, hogy a jövő évi disznóvágás is szerencsés legyen.

A napot modern igényekre szabott, kényelmes hotelszobáink egyikében pihenheti ki, de ha kedve tartja, még wellness részlegünkben is időzhet egy kicsit, mielőtt visszatérne a hétköznapok forgatagába. Rövidnek tűnik? Ha szeretné, meg is hosszabbíthatja a csomagajánlatot és a disznóvágás után is élvezheti tovább hotelünk kényelmét.

Mit gondol, ez lehet az a program, amivel meghintheti egy csipet jókedvvel a tél komorságát? Ismerkedjen meg a részletekkel, itt a honlapon és kérje személyre szabott ajánlatunkat!