Hasznos tippek ahhoz, hogy mit és hogyan csomagoljon nyaraláshoz

A rutinos utazóknak idővel egyre könnyebb lesz bepakolniuk, hiszen már fejből tudják, hogy mi mindent kell eltenni, de azt is, hogy mi az, amit felesleges magukkal cipelni. Annak viszont, aki ritkábban utazik, nem olyan egyszerű a csomagolás. Az alábbiakban nekik adunk néhány hasznos tippet ahhoz,  hogy mit érdemes a táskába tenni.

Kezdjük az egyik legnagyobb kategóriával, a ruházattal. Természetesen érdemes figyelembe venni a várható időjárást, illetve a szabadidős programlehetőségeket is, ezek alapján szűkíthetjük majd a listát. Legyen nálunk:

– könnyű, rétegezhető ruházat,
– pulóver vagy dzseki,
– pólók,
– nadrág és / vagy rövidnadrág és szoknya,
– öv,
– fehérnemű,
– kényelmes cipő,
– esőkabát vagy esernyő
– pizsama,
– napszemüveg,
– kalap vagy napellenző,
– sál,
– fürdőruha.

A következő higiéniai termékek szintén fontos részét képezik a csomagnak:

– fogkefe, fogkrém,
– fésű,
– dezodor,
– fényvédő krém,
– női higiéniai termékek,
– a minden nap használt krémek.

A szállodák többségében, így a Varga Tanyán is biztosított a törölköző, a tusfürdő, sampon, hajszárító és zuhanysapka, így ezeket nem szükséges csomagolni.  Nálunk ezen kívül a recepción van lehetőség köntös bérlésére is.

További fontos dolgok, amik ne maradjanak otthon:

– a rendszeresen szedett gyógyszerek,
– telefon és telefontöltő,
– fényképezőgép, hozzá töltő, memóriakártya,
– térkép vagy navigációs eszköz,
– kis körömvágó olló,
– szemüveg,
– kézfertőtlenítő
– rovarriasztó,
– utazópárna.

Mint már említettük, érdemes figyelembe venni az úti célunk adottságait, ha például hosszú túrákra készülünk, ne hagyjuk otthon a túrabakancsot! Nálunk, a Varga Tanyán, vendégeinknek lehetőségük van lovaglásra. Ehhez célszerű kényelmes ruhával (hosszú nadrággal) készülni, ha van, akkor csizmát és lovagló sisakot vagy bukósisakot is lehet hozni.

Reméljük, hogy ez a kis ellenőrző lista segítségére lesz, hogy semmi ne maradjon otthon utazáskor. Ha úgy döntött, hogy idén belföldön tölti szabadságát, válassza Ön is a Varga Tanyát, és élvezze a vidéki nyugalmat, a friss levegőt, a természet közelségét nálunk! Forduljon bizalommal hozzánk, ha kérdése van!

Foglalás